Anteeksi tauko, nyt palaillaan taas asiaan.

Joulut ja Uudet vuodet on nyt vietetty ja pienellä reissullakin käyty.
Jouluaatto oli ainakin täällä meillä valkoinen, vaikka toisin luulinkin. Ihan mukavaa sinänsä, ihanan rauhallisen ja jouluisen tunnelman se lumisade mukanaan toi. Tosin sulihan ne lumet sitten seuraavana päivänä pois, joten eipä siitä säästä saatu kovin kauaa nauttia…
Jouluaatto ja Joulupäivä vietettiin siellä, missä oltiin suunniteltukin. Syötiin hyvin, availtiin lahjoja, lauleskeltiin (tai lähinnä minä lauleskelin) ja kuunneltiin joululauluja, katseltiin telkkarista aina niin juhlavalta tuntuva joulurauhan julistus, käytiin joulukirkossa, kyläiltiin. Siinäpä ne tekemiset pääpiirteittäin olivat – mutta oikein rauhallinen ja mukava Joulu meillä kyllä oli. Pikkuneitikin oli koko Joulun niin hyvällä tuulella, että ei kyllä valittamisen sijaa siinäkään ollut.
Tapaninpäivänä kyläiltiin hieman lisää, kuten nyt tapoihin kuuluu, ja vaihdettiin vielä muutamat lahjat. Tapaninpäivän iltana lähdettiin sitten ajelemaan etelän suuntaan Miehen serkun ja tämän perheen luokse ja viihdyttiin siellä muutama päivä. Syötyä sitä tuli sielläkin niin, että kinkkukiintiö tuli tosiaan siltä vuodelta täyteen…
Uunna vuonna oleskeltiin ihan vain kotosalla. Perunasalaatti ja nakit eivät meidän ruokalistalle päässeet, sen sijaan syötiin ihan tavallista kotiruokaa ja herkuteltiin sitten tekemälläni kääretortulla ja charlotte russella. Valettiin tinoja, vaikka Vauva ei vielä sellaisesta mitään ymmärräkään. Tuntui kuitenkin mukavalta ottaa tuo omaan lapsuuteen kuulunut perinne käyttöön uudelleen jo tässä vaiheessa, eikä vastaväitteitäkään kyllä kenenkään taholta kuulunut.
Sen verran hiipparoitiin ulkona, että käytiin keskiyön raketit katsastamassa tuolla keskustassa. Olin aluksi epäillyt, mahtaako sinne ihmiset pienten lasten kanssa lähteä, mutta kylläpä noita tuolla näytti olevan suorastaan yllättävän paljon. Vauva hämmästeli ilotulitteiden ääniä ja kirkkaita valoja, ja alkuun meinasi hieman itkeskelläkin. Rauhoittui kuitenkin sitten nopeasti, muuten oltaisiinkin lähdetty suosiolla pois.
Joku neropatti oli muuten raahannut koiransakin uutta vuotta vastaanottamaan, ja arvata saattaa, mitä koira moisesta räminästä ja paukkeesta oli mieltä…
Tuossa hiljan muuten otatin itselleni ja Vauvalle sen kausi-influenssarokotteen. Päätökseeni olen tyytyväinen, joskin sain nyt sitten kuulla eräältä tutulta, että koetan ilmeisesti olla tiedostavampi kuin olenkaan, kun pohdiskelen niin pitkällisesti yhden rokotteen ottamista. Itse en vain pahaksi onneksi ole sattunut asiaa tiedostavuuden kannalta miettimään, joten ikävä kyllä en oikein ymmärtänyt, mistä ko. henkilö oli päähänpinttymänsä kiskaissut. Näkisin kuitenkin, että jokaisen olisi hyvä olla kiinnostunut mm. näistä rokoteasioista, koskevathan ne sentään omaa lasta (ja toki tässä tapauksessa itseäkin.)
Sen kummempaa meille ei oikeastaan kuulukaan, mahdollista talven 2012-2013 Thaimaanmatkaa ollaan mietitty. Että josko sitä sinne sitten, vuoden päästä. Mitään ei olla lyöty lukkoon, mutta alustavia ajatuksia on esitetty mm. sen suhteen, millaisia asioita me matkaltamme haluaisimme.
Rantalomaihmisiä me ei olla, ja rannalla makaaminen osin hankalaa voisi ollakin, joten ihan sellaista kiertelyä, kaartelua, nähtävyyksien katselua ja tervehenkisten erilaisten kokemusten hankintaa olisi tarkoitus harrastaa. Tästä ehkä jo saakin kuvan siitä, että hotelli toimisi meillä lähinnä nukkumapaikkana, tällöin paikan ei tarvitse olla viiden tähden luokkaa, joskaan ei nyt sieltä kurjimmastakaan päästä.
Koko perheen voimin ainakin tässä vaiheessa ajattelemme, että tuonne lähdettäisiin, ihan jo senkin vuoksi, että matkalla olisi tarkoitus viipyä ”jonkin aikaa” eikä lasten hoidattaminen muilla tunnu oikein houkuttelevalta ajatukselta.
Sen sijaan mielenkiintoiselta tuntuisi käydä useammassakin eri kohteessa ko. maan sisällä, selvittelyjeni perusteella tuo matkustaminen siellä kuuluu olevan melkoisen huokeaa. Siitä vain ei ole mitään tietoa, mistä lomailu siellä olisi hyvä aloittaa. Löytyykö täältä ideoita tai vinkkejä?